neděle 23. září 2012

30 otázek

Na BJD kingdom byl zveřejněný dotazník pro všechny majitele a milovníky BJD. Rozhodl jsem se přispět svou troškou do mlýna a taky se zúčastnit. Některé otázky jsem ale vynechal, jako třeba Kterou ze svých BJD máš nejradši?, protože mám "jenom" Flaviho.

1) Proč máš rád/a BJDs?
Protože v sobě spojují všechno, co mám rád, a ještě něco navíc. Protože vnáší do našich životů krásu. Protože jsou to přátelé, které si (do jisté míry :-) můžeme uzpůsobit k obrazu svému. Protože jejich prostřednictvím můžu naplňovat svoje představy. Protože bych rád fotografoval lidi, ale neumím komunikovat s živým modelem, zatímco s BJD se vždycky nějak domluvím.

2) Vlastníš nějakou? Pokud ano, kolik, pokud ne, máš v tuhle chvíli plány si nějakou pořídit?
Vlastním Flaviho. :-) Což je fyzicky 1 ks, ale psychicky tak 10. :-D

4) Kdo byl první BJD, kterou si kdy vlastnil/a. Máš ji stále? (Pokud žádnou ještě nemáš, kdo je tvá první plánovaná?
Pochopitelně je to Flavi. A i když už jsme si prošli menší krizí, kdy se mnou měsíc nemluvil, myslím, že jsme pro sebe jako stvořeni a jen tak se nerozejdeme. :-)

5) Úplně první BJD, kterou si kdy viděl/a?
Tak to vím naprosto přesně - Vivien od Impldoll na defaultní fotce. Bylo to na blogu Hiroko von Rabersdorf před téměř dvěma lety.

6) Největší velikost, kterou si kdy vlastnil/a? (Držel/viděl/líbila se ti)
Největší velikost, kterou jsem kdy držel v ruce (to ale zní! :-D), bylo SD od Ipplehouse.

7) Nejměnší velikost, kterou si kdy vlastnil/a? (Držela/viděla/líbila se ti)
Malý špunt od Impldoll, myslím, že z řady tiny.

8) Tvoje oblíbená velikost BJD?
Dlouho jsem si myslel, že je to velikost hound (70+ cm) a do jisté míry mám pořád rád velké panenky, ale to jen proto, že v téhle velikosti se dělají dospělé/vyspělé modely, které se mi líbí. Z praktického hlediska mám ale nejradši MSD, chcete-li 1/4, protože jsou skladní a mobilní, ale když se s nimi chcete pomuchlat, tak je cítíte a není to jako mazlit se s džungarským křečíkem. :-) Jsem vyznavač hesla "Když už, tak už".

9) Nejméně oblíbená velikost BJD?
Jelikož jsem pověstný svou averzí vůči dětem a všemu, co dítě připomíná, tak je to velikost YoSD a tinny, ale najdou se i světlé výjimky, třeba Audrey od Little Monica. :-)

11) Jak dlouho sbíráš panenky? Sbíral jsi panenky ještě před BJDs?
Nenazval bych to "sbíráním", domácí zvířata, přátele nebo děti člověk přece taky nesbírá a já BJD považuju za bytosti s duší, ne za poštovní známky nebo pivní podtácky. :-) Panenky mě nikdy moc nebraly, já byl na plyšáky (resp. plyšové psy, které jsem vydával za živé). Kdybych ale měl říct, jak dlouho se o BJD zajímám, tak od května 2011. :-)

12) Co si tvý přátelé myslí o tvých BJDs a o BJDs vůbec?
Valná většina mých přátel má sama minimálně jednu BJD. :-) A ti, kdo žádnou nemají, si aspoň rádi prohlídnou Flaviho fotky.

14) Měl jsi někdy floating head? A co tělo bez hlavy? (Co si myslíš, že bys dělal, kdybys měl?)
Flavi přicestoval celý, takže s tímhle zkušenosti nemám, ale pro mě osobně by asi bylo lepší mít doma hlavu bez těla než tělo bez hlavy, protože to tělo je pro mě takové anonymní a nedá se s ním povídat. :-) (Když občas Flavimu čistím oči a sundám mu hlavičku, připadá mi to jeho opuštěné tělíčko takové mrtvé a bezejmenné.)

15) Co si o tvých BJDs myslí tvá rodina?
Mamka má Flaviho ráda (a sama by si nejradši pořídila nějakého vlastního kluka, ze kterého by mohla udělat glamrockovou hvězdu á la Marc Bolan z T-Rex :-), babička z něj je taky nadšená, otčím můj vztah k panenkám nechápe (ostatně jako celou mou existenci :-)

17) Tvůj oblíbený kousek z šatníku tvých BJDS?
Bílá košile s volánky a síťované, potrhané punčochy

18) Máš oblíbenou společnost?
Mám dvě oblíbené společnosti. Impldoll, protože Flavi je prostě dokonalý, včetně toho, jak skvěle pózuje, a Ringdoll, protože vytvořili tu nejkrásnější hlavu na světě. :-)

19) Nejmíň oblíbená společnost?
Nejsem si úplně jistý, do jaké míry je korektní na tuto otázku odpovídat. :-D Faktem ale je, že jsem imunní vůči dvěma významným korejským společnostem, kvůli jejichž modelům by mnozí milovníci BJDs vraždili. Počáteční písmena názvů těchto dvou společností jsou S a I. :-)

20) Tvá dream doll?
Momentálně je to Autumn od Dikadoll, protože jeho obličej mi připomíná Frankieho (viz otázka č. 21 :-). Ale moc se mi nezdá tělo, takže uvažuju o hybridovi.
Jelikož Flavi je ale prcek a od začátku touží po (nejen) kamarádovi, náš další přírustek bude nejspíš zase MSD. Líbí se nám Wish od Doll Leaves, Valo od Ringdoll (hlavně teda Miki z deviantArtu), Wind od Doll Family - H, ale naším největším favoritem je Song od Resin Soul, do které jsme se oba zamilovali úplnou náhodou, a to díky tomuhle krasavci: http://www.flickr.com/photos/em0baby/sets/72157625768927838/

21) BJD kterou miluješ, ale nikdy si jí pravděpodobně nekoupíš?
Tak to bude určitě Frankenstein od Ringdoll. Já totiž miluju jeho ksichtíček, ale nezamlouvá se mi tělo a šedá barva resinu. Navíc to byla limitka.

22) Tvoje oblíbená věcička pro BJD (=jakákoliv věc ve velikosti BJDs)?
Šperky! Naštěstí je umím vyrobit, takže Flavi jich má tak 5x víc než oblečení. :-D

23) Je nějaká část tohoto koníčku, kterou nemáš rád/a?
Elitářství. Rozčiluje mě, že když dám na DoA Flaviho fotky a do názvu příspěvku napíšu, že se jedná o panenku od Impldoll, plno lidí se ani neobtěžuje si ty fotky otevřít. Přitom si myslím, že Flavi je zrovna příklad panenky, která dokáže překvapit tím, jak u majitele "prokoukla". :-) Přijde mi, že Eddy (Flaviho model) je takový D.O.D. Ivan/Kirill pro "chudé". :-)
Pro srovnání: Nahoře Flavi, dole Ivan a Kirill od korejské společnosti Dream Of Doll.
 
24) A tvá oblíbená část tohoto koníčku?
Tvoření. Jelikož jsem tvůrčí tvor. :-) Rád šiju oblečky, vyrábím šperky... a fotím!

25) Upravoval jsi někdy BJD? (Myslíš, že někdy budeš?)
Zatím ne a ani nevím, jestli bych si troufl. Možná pod dohledem někoho zkušeného. :-)

26) Dělal jsi někdy svůj vlastní face-up? (Myslíš, že někdy budeš?)
Nemůžu to vyloučit. :-)

29) Pošli fotku svých BJDs, objevující venkovní svět.

30) Byl jsi někdy na BJD sraze? Líbilo se ti tam/plánuješ jít znova v budoucnosti?
Bez panenky se mi nechtělo, protože je to jako chodit na psí výstavy bez psa, ale teď mám Flaviho a ten je velice společenský, takže pokud to jen trochu půjde, tak na nějaký sraz vyrazíme. (Jo, byl jsem na soukromých "minisrazech" se svými přáteli. :-)

15 komentářů:

  1. pageysflower: Tu BJD s podobou Marca Bolana bych si tak moc ráda pořídila! A pak bych ho skamarádila s Flavim :) Možná by se Flavimu líbilo jeho péřové boa a Marcovi zase něco od Flaviho...mohli by si i svoje oblečení půjčovat, myslím, že by to bylo moc prima. A taky bych jednou ráda navštívila takový sraz, jsem si jistá, že tam je vždycky na co koukat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale museli by být ve stejné velikosti. :-)
      Co jsem se tak doslechl, na BJD srazech občas můžeš vidět věci, které by někteří (rozuměj prudérnější) lidé radši ani vidět nechtěli. :-D I když na to stačí přizvat smečku od Leesil. Všichni se tváří jako nevinnost sama, ale jsou to právě oni, kdo pak po sobě leze. :-)

      Vymazat
  2. Jako vždycky - ani nevím, že takový dotazník existuje:-D
    Ale určitě by se mi ho nechtělo vyplňovat.
    Kdo byl ten největší SD kluk z Iple, kterého jsi měl v ruce?
    No a moji kluci jsou moc slušní a na veřejnosti nic nevyvádějí:-D
    Weylynovi teď někdy dojde tělo, tak bude o jednoho slušňáka víc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusíš se do nás strefovat kvůli tomu, že jsme virtuálně společenští. :-) Kvička byla moc ráda, že jsme se zúčastnili. Jinak pro tvou informaci: http://bjdkingdom.blog.cz/1209/30-otazek-na-ceske-majitel-bjds
      Největší SD kluk od IH byl samozřejmě Levi! Trochu jsi mě tou otázkou zmátla, na sekundu dvě jsem zapochyboval, jestli je Levi SD. :-D
      Tví kluci na veřejnosti nic nevyvádějí, jo? Jak tohle můžeš říct, při té spoustě fotografických důkazů, které jsou volně přístupné na netu? :-D

      Vymazat
    2. Takže ty jsi Leviho viděl dřív než Rivila? Oni jsou totiž stejně velcí.
      Jsi hodný, že jsi se doto dotazníku pustil:-)
      Moji kluci jsou strašně moc hodní, že by někdy nebyli, to se asi jen lidem zdálo:-)

      Vymazat
    3. Jsou sice stejně velcí, ale ne stejně mohutní. Levi je těžší než Rivil.
      Asi si každý z nás pod pojmem "být hodný" představuje něco jiného. :-D

      Vymazat
  3. Taky se do toho plánuju vrhnout. Ale spíš tím stylem co den, to otázka. :-)
    Ale moc se mi nelíbí, že Flaviho srovnáváš. Já si myslím, že když se ti někdo líbí, tak nehledáš "alerenativy pro chudé".. Prostě je to láska a basta. Ale to víš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Flaviho nesrovnávám kvůli sobě. Vlastně jsem si té podobnosti mezi ním a těma dvěma kluky z D.O.D. všiml až po čase. To srovnání mělo ukázat, že Flavi je stejně krásný jako BJD z dražších společností. Víme?

      Vymazat
  4. Jasně tomu rozumím. Ale pořád je to srovnání, což se mi nelíbí. Protože každá BJD má bejt originál a tak je hloupý srovnávat a to z jakéhokoliv důvodu. Snad chápeš jak to myslím.

    OdpovědětVymazat
  5. Já nějak BJD společnosti "pro chudé" úplně přešla. Protože mně je vlastně jedno, jaká BJD se mi líbí. Kdybych se jo zamilovala do někoho hodně drahého, tak bych holt na něj dlouho šetřila a třeba si ho jednou koupila, naproti tomu, kdybych se zamilovala do nejlevnější BJD, tak by to pořád byla stejná srdeční záležitost. Prostě když se někdo zamiluje, tak to není o společnosti. Ale je jasné, že na levnější panenku se šetří líp. Mně se moje zoo líbí a nikdy jsem se na ně nedívala jako na někoho, kdo je pro méně majetné. Pro mě je jejich cena nevyčíslitelná, právě proto, že je každý originál a navíc můj milovaný originál:-)

    Já si stejně ale myslím, že jsi viděl dřív Rivila než Leviho, ale to jedno:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evidentně si stále nerozumíme. Jediné, čeho jsem chtěl tímhle srovnáním dosáhnout, je ukázat, že "levné" panenky můžou být stejně krásné jako ty drahé, takže je nesmysl, aby se na ně pohlíželo svrchu, což se bohužel na DoA poměrně často děje. Takže si myslím, že jsem neudělal nic špatného, ba naopak. Bylo by hezké, kdyby si lidé řekli: Páni, tak on je z Číny! Ale vypadá jako z nějaké drahé korejské společnosti.
      Tady přece vůbec nejde o to, že bych měl Flaviho jako náhražku. Koho by taky měl nahradit? Frankieho nahradit nejde, ani tím klukem od Dikadoll. Autumn je mu jen trochu podobný. A upřímně řečeno - proč vlastně všichni máme BJD od Impldoll, když existuje tolik společností? Není to náhodou tím, že Impldoll má v ČR dealera, takže se nemusíme starat o celní řízení? Kdyby paní Lenka zastupovala vícero společností, věřím tomu, že bychom to v tom našem malém kroužku měli pestřejší. Takže, o peníze možná nejde, ale že by šlo vyloženě jen o "lásku k modelu", tomu se mi taky nechce úplně věřit. Protože si moc dobře vzpomínám, jak Leesil a Sebastian zbožňovali kluky z jiných společností, ale nakonec si je nepořídili, protože prostě byli dražší a hůř dostupní.
      Já si chtěl původně Flaviho koupit přes britského dealera, bohužel jsme se ale nedomluvili.
      A víte co? Myslím si, že pro spoustu lidí je pořizovací cena důležitá. Jinak by se každou chvíli někdo neptal na levnější společnosti. Na DoA kvůli tomu založili vlákno. Já otevřeně přiznávám, že kdyby Flavi stál 2x tolik, tak bych ho teď neměl. Jednoduše jsem měl štěstí, že jsem u "levnější" společnosti našel model, který si mě získal (byť úplnou náhodou díky fotce od jedné maďarské majitelky).

      Jo, viděl jsem Rivila dřív, nezapomněl jsem na něj, ale Levi je mohutnější, takže největší velikost, jakou jsem kdy držel, je pro mě Levi. :-)

      Vymazat
    2. Máš jako vždy absolutní pravdu. Každopádně v mém případě jde o lásku k modelu. Možná proto taky nemám dalšího kluka a bla bla bla. Zbytečnosti.
      Už to nebudu řešit.

      Vymazat
    3. Kdybych měl vždycky absolutní pravdu, žilo by se mi mnohem líp. A ten film by se jmenoval Psiskův svět. :-(

      Vymazat
    4. Fakt škoda, že to tak není. Byli bysme všichni šťastní, jezdili na ponících a svět by byl růžovej.

      Vymazat
  6. Jsem ráda, že jsi se do toho taky pustil, moc mně baví si tyhle příspěvky číst. "Srovnání" se mi líbí. Protože taky nerozumím tomu, co má tolik lidí proti této společnosti, jejich panenky jsou úžasné. V naší zemi je jich poměrně dost a mají spoustu krásných fotek, na kterých je vidět, jak skutečně vypadají. Už jsem to dnes psala u kvičky, myslím, že se Impl polepšil, co se týče focení panenek. Jejich poslední modely jsou na fotkách úžasné. Vybrala bych si u nich ve všech velikostech.
    A jsem ráda, že jste to s Flavim překonali a zůstali jste bydlet spolu:-) Chyběl by mi on i tvoje fotky a tvoření na něj.

    OdpovědětVymazat